ȘCOALA MEA ECO

PROGRAMUL MONDIAL ECO-SCHOOLS

CODUL ECO al școlii: „Uniți pentru o lume mai curată, vom respira și vom mânca sănătos!”

Lista unităților școlare premiate cu steagul verde -- Anul 2020

      Implementarea Programului Mondial Eco Schools a onorat Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Iași cu marele premiu: STEAGUL VERDE și CERTIFICATUL ECO-ŞCOALA, un titlu onorific recunoscut la nivel mondial.

      Liceul continuă să își demonstreze calitatea de Eco-Școală prin organizarea de proiecte menite să formeze atitudini pozitive față de mediu în rândul tinerilor. Educaţia pentru mediu trebuie să fie o componentă a educaţiei permanente. Protecţia vitalităţii, diversităţii şi frumuseţii pământului trebuie să fie o responsabilitate sacră pentru fiecare dintre noi.
      Sub îndrumarea cadrelor didactice, a părinților și a specialiştilor din instituțiile partenere permanente, membrii Comitetului Eco al școlii continuă acțiunile de conștientizare în spirit ecologic, cu un ecou puternic la nivelul comunității, prin „Proiectul Școala mea ECO”, înscris din anul 2017 în PROGRAMUL MONDIAL ECO-SCHOOLS, coordonat de CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE- (CCDG) București și de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Inconjurător (FEE). Elevii îndrumă și sunt îndrumați de specialiști să protejeze mediul și să promoveze bunele practici în întreținerea și conservarea mediului înconjurător pentru a asigura tuturor un stil de viață sănătos.

Beneficiile Programului Mondial ECO SCHOOLS pe termen lung:

bucuria relaționării cu semenii, uniți pentru un scop comun, acela de a proteja mediul și resursele naturale;

motivația de a învăța lucruri noi, într-un mediu școlar organizat și îngrijit, care stă sub semnul disciplinei și curățeniei;

cultivarea respectului reciproc și a solidarității, prin strânsa colaborare cu familia și comunitatea locală;

tineri responsabili, cu spirit civic și gândire pozitivă, încrezători că în mâinile lor stă salvarea planetei și a celor care le urmează exemplu.

Parteneri: Agenția Pentru Protectia Mediului, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iași, Centrul Meteorologic Regional Moldova și Firma de colectare Reciplast Junior SRL.

Arhiva activităților ecologice

          

          

    • Activități ecologice 2017-2021

     

     

Saturday the 18th. Liceul teoretic "Al. I. Cuza" Iasi © 2012-2013 Toate drepturile rezervate. | Home | Joomla 3 Templates Joomlaskins