PROGRAMUL ”SĂ ȘTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN”


 

Săptămâna Roşie

Cum să acorzi primul ajutor

   Elevii Liceului Teoretic „Alexandru Ioan Cuza", alături de cadrele didactice (Director prof. Ariadna Maximiuc, Director Adjunct prof. Loredana Ciobanu, prof. Cătălina Costin, prof. Delia Acatrinei, prof. Maricica Aștefănoaei, prof. Monica Boțoiu, prof. Luiza Potoroacă, prof. Oana Roșu) care s-au implicat în coordonarea activităţilor din Săptămâna Roşie (în cadrul proiectului educaţional Culorile solidarităţii), desfăşurate sub mottoul A ști sau a nu fi, au participat pe data de 7 aprilie, în săptămâna „Şcoala altfel: să ştii mai multe, să fii mai bun”, la o demonstrație de acordare a primului ajutor şi de comportament în situaţii extreme.
   Realizată în parteneriat cu ISU și Asociaţia „Crucea Roşie Română", scopul activităţii a fost de a oferi informaţii şi de a învăţa pe cei prezenţi cum să reacționeze în caz de cutremur, incendiu, sau alte situaţii de urgenţă și cum să ofere ajutor persoanelor rănite. Astfel, printre informaţiile cele mai importante reţinute de elevii prezenţi au fost normele principale care trebuie respectate în asemenea situaţii: luarea măsurilor de siguranţă, evaluarea stării victimei, solicitarea ajutorului și asigurarea primului ajutor.
   Momentul cel mai îndrăgit de elevi a fost cel în care au interpretat rolul de salvator. Fiecare a putut exersa acordarea de prim ajutor pe manechine sau pe voluntari, sub supravegherea reprezentanţilor din partea Asociaţiei „Crucea Roșie Română".

sapt_rosiesapt_rosiesapt_rosiesapt_rosiesapt_rosiesapt_rosiesapt_rosiesapt_rosiesapt_rosiesapt_rosie
Friday the 21st. Liceul teoretic "Al. I. Cuza" Iasi © 2012-2013 Toate drepturile rezervate. | Home | Joomla 3 Templates Joomlaskins