„CUNOAŞTE IAŞUL!” 2014


   Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a desfășurat marţi, 14 octombrie 2014, o serie de activități sub deviza „CUNOAŞTE IAŞUL!", programate în cadrul Proiectului Educativ Interjudeţean „Iaşul cultural – Iaşul personalităţilor”, ediţia a VII-a. Proiectul este înscris începând cu anul 2007 în Pogramul Special al Primăriei Iaşi dedicat Sărbătorilor Iaşului, desfășurându-și acțiunile pe parcursul întregii luni octombrie și are ca parteneri Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi și Palatul Copiilor Iaşi. Scopul general a fost implicarea elevilor în promovarea patrimoniului cultural ieşean şi stimularea opiniei pozitive despre Iaşi ca citadelă de cultură şi civilizaţie, în rândul concetăţenilor și pelerinilor.
   O acțiune stradală din data de 14 octombrie 2014, „TURIST PRIN IAŞI?”, a presupus realizarea de sondaje de opinie privind gradul de cunoaştere şi conştientizare a moştenirii culturale ieșene în rândul concetăţenilor şi al oaspeţilor aflați în tranzit prin oraș. Astfel, peste 50 de elevi voluntari au reiterat atmosfera vechiului târg al Ieşilor, au defilat în COSTUME DE EPOCĂ pe străzile din centrul istoric al oraşului (25 de elevi) și au distribuit pliante cu harta monumentelor culturale ale municipiului nostru.
   Expoziția celor 95 de lucrări de grafică și fotografie, din Parcul Teatrului Naţional, pe data de 14 octombrie 2014, între orele 12.00 – 15.00, a constituit o altă acțiune de impact a proiectului. Acestea au fost realizate de elevi din 15 licee din Iași și din alte județe, Galați, Neamț, Suceava etc., în cadrul Concursului Interjudețean „IAŞI – ARC PESTE TIMP!”care și-au propus să îmbine trecutul cu prezentul în momente de sărbătoare pentru concetățeni și pelerini.

iasicultural2014iasicultural2014iasicultural2014iasicultural2014iasicultural2014iasicultural2014iasicultural2014iasicultural2014iasicultural2014iasicultural2014iasicultural2014iasicultural2014iasicultural2014iasicultural2014iasicultural2014

„CUNOAŞTE IAŞUL!” 2013


În data de 14 octombrie 2013, de Zilele Iaşului, Liceul Teoretic „Al.I. Cuza” Iaşi a derulat o activitate aflată deja la a VI-a ediţie: Acţiunea comunitară „CUNOAŞTE IAŞUL!” din cadrul Proiectului Educativ „IAŞUL CULTURAL – IAŞUL PERSONALITĂŢILOR” având ca obiectiv promovarea patrimoniului cultural ieşean în rândul oaspeţilor aflaţi în oraş.
Timp de 3 ore, în parcul din faţa Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri”, un grup de elevi voluntari, însoţiţi de profesorii coordonatori (prof. Maricica Aştefănoaei, prof. Gabriela Foca, prof. Monica Boţoiu, prof. Claudia Chitic, prof. Cîmpeanu Raluca şi prof. Elena Butnaru) au împărţit pliante cu informaţii utile despre oraşul Iaşi, au expus posterele realizate de ei şi au întrebat pelerinii pe care le consideră cele mai frumoase pentru a face un clasament al acestora. Alţi voluntari au oferit flyere cu mesaje ecologiste pentru sensibilizarea cetăţenilor în vederea păstrării curăţeniei şi conservării spaţiului verde al oraşului pe perioada Sărbătorilor Iaşului.
11 elevi au îmbrăcat costume de epocă şi au reuşit să recreeze atmosfera din vechiul târg. Ei au avut misiunea de a realiza sondaje în rândul ieşenilor şi a pelerinilor pentru a verifica informaţiile pe care le deţineau despre Iaşi. Parada costumelor s-a încheiat cu succes în complexul Palas.
Mulţumim din suflet tuturor celor care au făcut parte din proiect şi vă aşteptăm cu drag anul viitor la ediţia a VII-a!

Friday the 21st. Liceul teoretic "Al. I. Cuza" Iasi © 2012-2013 Toate drepturile rezervate. | Home | Joomla 3 Templates Joomlaskins